OVER ONS

DELTA International BV. Importeur van persluchtgereedschap, handgereedschap, verbruiksmateriaal en equipment.

Na jarenlange ervaring als collega’s op het gebied van persluchtgereedschap, richtten in januari 2000 Perry Cremers en Sander Stegeman DELTA international BV op. Na de start op een bovenverdieping in Eersel werd al snel duidelijk dat extra mankracht en een groter pand met dito magazijn noodzakelijk werd. Na STEINER AIR TOOLS persluchtgereedschap, werd al snel met dezelfde zorg en aandacht een gereedschappenlijn geïntroduceerd onder de naam CUSTOR. Om een nóg sterkere positie te krijgen in de markt, is deze later aangevuld met een tweede lijn: DELTACH.

Waar het aanvankelijk begon met het optimaal gebruik maken van onze serviceafdeling voor reparatie en onderhoud, koos men snel daarna voor een intensievere samenwerking. Daarmee nam de verkrijgbaarheid van de merken STEINER, CUSTOR en DELTACH snel toe en zijn deze een begrip in de markt.

Vanuit ons pand in Maarheeze (met een recent in gebruik genomen aangrenzend 3e magazijn), wordt een uitgebreid internationaal dealernetwerk, gericht op o.a. automotive en industrie, beleverd.

DRAPER TOOLS NEEMT DELTA INTERNATIONAL BV OVER

Donderdag 08 november 2018

DELTA International BV is recent overgenomen door het Britse DRAPER TOOLS, de nieuwe eigenaar en beide aanblijvende directeuren geven graag hun toelichting.

Opgericht in 1919 door de familie Draper, behoort DRAPER TOOLS tot de marktleiders op het gebied van gereedschap in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wordt geleid door John Draper en zijn 2 zonen, Tom en Joe Draper, de 4e generatie van de Draper familie. Met het 100 jarig bestaan in het vizier (2019), is DRAPER verheugd haar investeringen in verdere groei buiten het Verenigd Koninkrijk aan te kondigen, de overname van DELTA speelt de hoofdrol voor toekomstige uitbreiding op het continent.

Directeur Tom Draper: “We are very pleased to have Delta International BV on board as part of our team, we feel it’s an exciting opportunity for all concerned. We have a great deal of respect for Delta, it’s a fantastic business with an excellent reputation in the automotive sector. By combining our joint strengths, we have a chance to expand into new markets. We are looking forward to working closely with Delta, bringing together their expertise with our years of experience in the tool industry.”

“Via een oud collega zijn we vorig jaar in contact gekomen met Draper Tools voor een mogelijke samenwerking. Tijdens die gesprekken bleek al snel dat we hetzelfde enthousiasme delen en dezelfde ambities hebben om het Draper-Tools merk door te ontwikkelen”, aldus de twee directeuren Perry Cremers en Sander Stegeman. “We realiseerden ons tevens dat de perfecte overname kandidaat niet elk jaar voor de deur staat en zo is de deal ontstaan”.

Een deal welke een positieve impact zal hebben op de supply chain, nu het mogelijk wordt een compleet nieuw pakket te betrekken van een bekende en vertrouwde leverancier.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.