DELTA International BV is importeur van persluchtgereedschap, handgereedschap, verbruiksmateriaal en equipment.

 

START IN EERSEL, VERHUIZING NAAR MAARHEEZE

Na jarenlange ervaring als collega’s in de Automotive sector, werd in Januari 2000 door Perry Cremers en Sander Stegeman, DELTA International BV opgericht. Op een bovenverdieping in Eersel werd de start gemaakt, snel daarna bleek een groter pand en extra mankracht noodzakelijk. In 2005 werd in Maarheeze het perfecte pand gevonden om verdere nieuwe stappen te zetten. Na STEINER AIR TOOLS persluchtgereedschap, werd met dezelfde zorg en aandacht een gereedschappenlijn geïntroduceerd onder de naam CUSTOR. Om een nog sterkere marktpositie te realiseren, kwam daar later een tweede lijn bij: DELTACH.

Waar het aanvankelijk begon met het optimaal gebruik maken van de serviceafdeling voor reparatie en onderhoud, koos men snel daarna voor een intensievere samenwerking. Daarmee nam de verkrijgbaarheid van de merken STEINER, CUSTOR en DELTACH snel toe en zijn deze een begrip in de markt. 

 

OVERNAME NOVEMBER 2018

Door de vele succesvolle ontwikkelingen en stevige marktpositie, kreeg het Britse DRAPER TOOLS ons bedrijf in het vizier, wat in November 2018 leidde tot een overname.

Opgericht in 1919 door de familie Draper, behoort DRAPER TOOLS tot de marktleiders op het gebied van gereedschap in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf wordt geleid door de 4e generatie, Tom en Joe Draper. Met het 100 jarig bestaan in 2019, kondigde DRAPER haar nieuwste investering in verdere groei buiten het Verenigd Koninkrijk aan. De overname van DELTA speelt de hoofdrol voor alle toekomstige uitbreidingen op het continent.

Directeur Tom Draper: “We are very pleased to have DELTA International BV on board as part of our team, we feel it’s an exciting opportunity for all concerned. We have a great deal of respect for DELTA, it’s a fantastic business with an excellent reputation in the automotive sector. By combining our joint strengths, we have a chance to expand into new markets. We are looking forward to working closely with DELTA, bringing together their expertise with our years of experience in the tool industry.”

“Via een oud collega zijn we vorig jaar in contact gekomen met Draper Tools voor een mogelijke samenwerking. Tijdens die gesprekken bleek al snel dat we hetzelfde enthousiasme delen en dezelfde ambities hebben om het Draper-Tools merk door te ontwikkelen”, aldus de twee directeuren Perry Cremers en Sander Stegeman. “We realiseerden ons tevens dat de perfecte overname kandidaat niet elk jaar voor de deur staat en zo is de deal ontstaan”. Een deal welke een positieve impact zal hebben op de supply chain, nu het mogelijk wordt een compleet nieuw pakket te betrekken van een bekende en vertrouwde leverancier.

 

VERHUIZING NAAR WEERT

Door de immense groei die het DRAPER programma bracht, werd eind Maart 2021 het nieuwe pand in Weert betrokken. Met de nodige trots wordt vanuit het 4.500m² grote logistiek centrum de verdere nationale en internationale groei mogelijk gemaakt. En met de perceelgrootte van totaal 10.000m², zijn er nog mogelijkheden voor verdere uitbreiding in de toekomst.

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.